Bryllup

Bryllup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og vonde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner tilstedet.

nyttbryllup660.jpg

Å inngå ekteskap eller vigsel er en offentlig handling som kan skje borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirka kan være enkelt eller påkosta. Brudefolkene kan være unge eller godt voksne.

De kan feire dagen med familie, slekt og venner. De kan se ja til hverandre med bare prest og forlovere tilstede. Stort eller lite bryllup – i kirka blir livet lagt frem for Gud med bønn om velsigning. Alle par som har gifta seg borgerlig er velkommen til kirka for å be om forbønn for samlivet.

nyttbryllup330.jpg

Her finner dere viktige skjemaer for utfylling før bryllup.

Her finner dere informasjon om hvordan vielsen foregår.

Innhold Planlegge Aktiviteter